Amber Oud by Kilian Sample

Parfumurile By Kilian sunt preferatele mele la momentul acesta.

Astazi cand am ajuns acasa in cutia postala am gasit un plic si in plic o mostra a noului parfum Amber Oud By Kilian impreuna cu o scrisorica foarte frumoasa. Parfumul miroase delicios, imi place tare mult si cu siguranta il voi cumpara. Thank you!

Amber Oud se alatura celor trei (Pure Oud, Rose Oud si Incense Oud) din colectia Arabian Nights in care fiecare parfum are propria sa poveste. Povestea lui Amber Oud este inspirata din mitologia greaca si se naste din lacrimile Heliadelor:

“In mitologia greaca, Heliadele erau fiicele lui Helios (Zeul soarelui) si ale Clymenei. Dupa moartea tragica a fratelui lor, Phaethon, Heliadele l-au jelit timp de 4 luni dar tot au fost acuzate ca au avut un rol in moartea fratelui lor. Ca un rezultate, zeii le-au trasnformat in plopi iar lacrimile lor in chihlimbar. Lacrimile au cazut in raul Eridanos sub forma de perle de chihlimbar si au fost gasite apoi si folosite la gatitul mireselor romane. Acest chihlimbar, nascut din tristete dar folosit apoi pentru a crea frumusete in vremuri de bucurie si celebrare este exact ceea ce a inspirat crearea lui Amber Oud.”

Amber Oud este o compozitie lejera, calda si senzuala construita pe combinatia acestor doua materii prime ancestrale: Chihlimbarul si Calambacul. Obiectivul a fost sa dezlege si sa refaca chihlimbarul prin contopirea calitatilor animalistice ale Calambacului negru si imbogatirea cu o supradoza de vanilie din Madagascar si benzoin din Laos.

Lemnul de cedru din Atlas adauga structura acestei creatii tinand notele balsamice in echilibru. In final, o atingere de mireasma din esenta Pimenta Racemosa adauga lumina aceste compozitii orientale, asemenea luminii dintr-o pictura Vermeer.

Notele de varf sunt: Amber, oud, bay leaf, cedarwood, vanilla – I am a true vanilla addict! :).

Este un parfum pe care ori il iubesti la nebunie, ori nu il intelegi deloc.

Va pup si va mai astept!!!