Servetelele de hartie.. nelipsite din rutina mea

Am mai amintit de cateva ori de servetelele de hartie atunci cand v-am prezentat rutina de ingrijire a tenului, dar astazi vreau sa le dedic un intreg articol. Daca pana acum ceva timp le utilizam doar pentru a-mi sterge mainile cu ele, in ultimul an au devenit foarte importante pentru tenul meu si nu imi mai lipsesc din baie si nici de pe birou, acolo unde ma machiez.

Poate ati observat ca de fiecare data cand prezentam un produs pentru demachiere precizam ca la final, dupa ce imi curat sau limpezesc tenul, procesul de uscare al apei de pe fata se realizeaza, in cazul meu, doar cu ajutorul servetelelor de hartie. De fapt, de fiecare data cand am tenul umed, chiar si atunci cand ma spal pe par, absorb apa de pe fata cu ajutorul unui servetel fin de hartie efectuand miscari minime si blande asupra pielii. Nu frec nicidecum tenul, nu as avea de ce, ci doar il tamponez delicat pentru a-l usca.

Puff Tissue

In prezent folosesc servetelele de la Puff, dar nu are importanta firma.

Daca nu ati incercat pana acum va recomand cu drag, diferentele sunt vizibile. Pe langa faptul ca este o varianta mult mai igienica si nici nu se mai transfera pe piele scame de la prosop, tenul pare mai luminos, neiritat, iar riscul aparitiei punctelor negre sau al cosurilor este mult mai scazut.

In baie mai am de rezerva si un prosop curat destinat tenului, dar il folosesc doar cand este necesar sa imi sterg ochii. Cu servetelele este un picusor mai complicat si parca nu se aranjeaza la fel de frumos genele dupa. Iar daca nu va convine sa dati banii pe aceste servetele de unica folosinta va sugerez totusi sa va schimbati si sa va spalati cat mai des cu putinta prosopul de fata. Sau sa folositi macar alternativ prosop si servetel. Iar prosopul de fata sa fie doar de fata, nu si de maini, corp sau picioare!

Un alt truc pe care eu il foloseam prin liceu, dar de care uitasem, iar de curand mi-a amintit Gossmakeupartist cu acest filmulet, este ca dupa ce aplic fondul de ten si concealerul (si inaintea pudrei, in cazul in care folositi) sa tapotez usor pielea cu un servetel de hartie. El recomanda sa despicam servetelul in doua, eu il folosesc intreg. Dar care este scopul? Ei bine, aceasta tehnica ajuta la absorbtia excesului de uleiuri precum si a siliconului sau cerurilor disponibile in fondurile de ten. Stiti ca eu mereu ma plang de stralucirea inestetica a nasului iar cu acest procedeu pot limita problema. Insist pe zonele in care stiu ca fondul de ten dispare ca prin minune: nas, frunte si barbie. Indepartand acele uleiuri de la suprafata pielii care nu sunt necesare, fondul de ten se pastreaza mult mai bine, pentru mai mult timp.

De asemenea tapotand surplusul cu un servetel de hartie putem preveni oxidarea fondului de ten pe fata noastra. Motivul pentru care fondul de ten isi modifica culoarea, iar de cele mai multe ori devine portocaliu-oranj, se datoreaza in primul rand combinatiei dintre uleiurile noastre naturale (cele pe care le secreta fata) cu uleiurile din fondul de ten. Acest lucru determina fondul de ten sa isi schimbe nuanta in timp. Eu zic ca este o idee tare buna si usor de pus in practica asa ca daca intampinati astfel de probleme sa o testati.

Eu mai tin minte ca pe vremuri, cand inca nu ma pricepeam sa imi cumpar un fond de ten potrivit si foloseam unul singur si pe timp de iarna si pe timp de vara, ma ajutam de servetelul de hartie pentru a diminua nuanta. Mai ales daca aceasta devenea mult prea inchisa pentru tenul meu.

Voi ce trucuri cunoasteti si cum folositi in general servetelele de hartie? 🙂

Va pup si va mai astept!